Cum îți deduci contravaloarea casei de marcat achiziționată, din profit sau venit

Firmele, microîntreprinderile sau persoanele fizice autorizate își vor putea deduce din impozitul pe profit sau pe venit, după caz, contravaloarea caselor de marcat achiziționate și puse în funcțiune, conform unui proiect de lege aprobat de Parlament.

Firmele trebuiau să aibă noile case de marcat funcționale de câțiva ani, dar, după ce a introdus această obligație fără ca pe piață să fie disponibile asemenea aparate de marcat, Guvernul a acordat mai multe păsuiri. În prezent, nerespectarea obligației este încă sub incidența Legii prevenirii, astfel că firmele găsite fără noile case primesc un plan de conformare și nu direct amendă.

Totodată, operatorii economici, persoane fizice, vor putea deduce contravaloarea caselor de marcat achiziționate și puse în funcțiune din impozitul pe venit datorat pe anul curent. Măsura se va aplica pentru casele de marcat achiziționate și puse în funcțiune în anul 2018, în anul 2019, precum și cele puse în funcțiune în anul 2020 înaintea intrării în vigoare a noii legi.

De asemenea, măsura se va aplica și contribuabililor care intră sub incidența impozitului specific unor activități, respectiv pentru industria HoReCa. Costul cu achiziția caselor de marcat se scade din impozitul specific în anul în care au fost puse în funcțiune, în limita impozitului specific datorat pentru anul respectiv. În cazul tututror contribuabililor, sumele care nu sunt scăzute din impozit se reportează în anul următor, pe o perioadă de 7 ani consecutivi.

Modifările legislative se încadrieaza într-un Proiect de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal – Iunie 2020

Nu ai găsit o casă de marcat potrivită magazinului tău? Te așteptăm pe www.casedemarcat.eu

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

cod fiscal, deducere cost casa marcat, impozite

Distribuie acest articol

Articolul anterior
AttoSoft te sprijina in activitatile de dezvoltare a afacerilor din domeniul agricol
Articolul următor
Apple Pay va permite plăți prin coduri QR, o metodă mai sigură de plată în pandemie

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.