Controale la inceput de an, de la ANAF

Autoritățile fiscale pot desfășura mai multe tipuri de controale la companii, conform legislației în vigoare. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt inspecția fiscală și controlul inopinat. Deoarece noul an abia a început, am întocmit niște estimări orientative cu privire la verificările ce ar putea fi făcute în 2020 de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

În privința controalelor fiscale, Codul de procedură fiscală stabilește mai multe tipuri de verificări. Astfel, avem inspecția fiscală, controlul inopinat, controlul antifraudă, verificarea situației fiscale a persoanei fizice și verificarea documentară.

Controalele Fiscului ar putea viza, în principal, centrele comerciale, acestea fiind destul de des în colimatorul autorităților în ultimii ani.

Concret, vizate vor fi, printre altele, comerțul cu produse alimentare (carne, legume, fructe, pâine etc.) și comercializarea de încălțăminte și îmbrăcăminte. Inspectorii nu par să urmărească o anume periodicitate în aceste cazuri, ceea ce înseamnă că este posibil ca verificările să intervină în orice lună a anului.

Un alt domeniu cu șanse mari la controale fiscale este cel al produselor accizabile. Vorbim, în principal, de combustibili, carburanți, alcool și tutun. Autoritățile fiscale consideră acest domeniu ca fiind unul de mare risc, astfel că inspecțiile privind produsele accizabile pot continua în 2020.

De asemenea, inspectorii pot face vizite dese la firmele ce se ocupă de cazarea turiștilor sau de alimentația publică. Hotelurile, restaurantele, barurile, cafenelele și cluburile pot fi inspectate cu prioritate în 2020, mai ales în minivacanțe și în perioada estivală.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Obligatia achizitionarii noilor case de marcat, din nou pe masa guvernului
Articolul următor
Reglementari 2020 – Registrul jurnal, registrul inventar, cartea mare, registrul de casă și statul de salarii

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×