Conectarea la Spațiul Privat Virtual sau cum poți evita amenzile din cauza neîndeplinirii noilor obligații fiscale

Lunar, Agenția Națională de Administrare Fiscală transmite către operatorii economici utilizatori de aparate de marcat electronice fiscale, prin intermediul serviciului «Spațiul Privat Virtual», mesaje despre eventualele disfuncționalități privind fișierele transmise de la aparatele de marcat electronice fiscale către sistemul informatic, scrie în Ordinul ANAF 435/2021, prin care s-a stabilit noul calendar de conectare a caselor de marcat la serverul central.

Asta înseamnă că, după conectare, comercianții se vor putea folosi de SPV pentru a afla dacă există probleme la transmiterea de fișiere către autorități. Dealtfel, conform ghidului publicat recent de ANAF privind conectarea aparatelor, comercianților li se recomandă înregistrarea în SPV pentru a beneficia de informațiile puse la dispoziție acolo.

Datele înregistrate de casele de marcat până la data conectării lor sunt transmise prin depunerea lunară a declarației A4200, până la data de 20 a lunii următoare. Datele înregistrate din prima zi a conectării aparatului vor fi transmise zilnic automat după generarea raportului Z, astfel că declarația A4200 nu va mai fi necesară. Detalii tehnice poți obține la 0236 470000 sau aici.

Companiile care nu vor respecta termenele impuse de Fisc vor risca o amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, așa cum reiese din Ordonanța de urgență a Guvernului 28/1999. Mai precis, acest act normativ prevede obligativitatea conectării aparatelor la sistemul ANAF și o amendă pentru neîndeplinirea obligației.

Deja ai votat!
,
Articolul anterior
A aparut ghidul de conectare a caselor de marcat la ANAF
Articolul următor
Sfaturi pentru conectarea caselor de marcat la ANAF, in timp util – Recomandari tehnice

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu