Conectarea caselor de marcat cu jurnal electronic, iar în vizorul autorităților – Octombrie 2020

Amenzile pentru firmele care nu au conectat casele de marcat la sistemul ANAF ar putea fi suspendate, conform unui proiect de ordonanţă de urgenţă publicat Vineri, 23 Octombrie 2020.

Ministerul Finanţelor Publice propune suspendarea cu trei luni a amenzilor pentru firmele care nu au au conectat casele de marcat la sistemul informatic al ANAF până la data de 30 Septembrie.

„La această dată, se înregistrează un decalaj de circa 3 luni faţă de calendarul care vizează conectarea aparatelor de marcat la sistemul informatic al ANAF; operatorii economici din categoria marilor contribuabili care aveau obligaţia să asigure conectarea aparatelor de marcat la sistemul informatic al ANAF riscă începând cu data de 1 octombrie 2020 aplicarea de sancţiuni drastice fără ca fapta să le fie imputabilă, în condiţiile în care doar o mică parte a distribuitorilor autorizaţi au obţinut supliment de aviz tehnic de la ICI Bucureşti, iar după obţinerea acestui document este necesară parcurgerea altor etape obligatorii; se impune suspendarea aplicării dispoziţiilor art. 11 alin. (1) lit. j) din OUG nr. 28/1999, până la data de 31 decembrie 2020, pentru săvârşirea faptei prevăzute la art. 10 lit. ff).

Pentru săvârşirea faptei prevăzute la art. 10 lit. z), dispoziţiile art. 11 alin.(1) lit.j) rămân aplicabile în continuare, suspendarea reglementată de prezentul proiect de act normativ operând doar în cazul săvârşirii, până la data de 31 decembrie 2020, a faptei prevăzute la art. 10 lit. ff)”, arată documentul.

MFP precizează că acest fapt poate afecta grav activitatea operatorilor economici, care riscă să fie sancţionaţi prin aplicarea unei amenzi cuprinse între 8.000 – 10.000 lei, fără ca nerespectarea legii să le fie imputabilă.

AttoSoft vă oferă o gamă largă de case de marcat, prin magazinul său online, pentru toate tipurile de afaceri, astfel încât orice agent economic să își poată desfășura activitatea corect din punct de vedere tehnic și legal.

Deja ai votat!
, ,
Articolul anterior
Din 15 Octombrie, ziua națională a comerțului electronic
Articolul următor
25 de ani de activitate – La multi ani, AttoSoft!

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu