Companiile nu sunt obligate să împartă, ca dividende, tot profitul

Începând cu trimestrul al treilea al anului 2018, firmele au posibilitatea de a împărți trimestrial dividende, nu doar o dată pe an, cum era până de curând. Practic, în baza bilanțurilor interimare la 30 septembrie 2018, se poate împărți profitul trimestrelor I-III.

Însă firmele nu sunt obligate să împartă tot profitul sub formă de dividende, ci acestea pot alege să împartă doar o parte a sumei.
La sfârșitul trimestrului III se poate distribui întregul profit înregistrat de-a lungul trimestrelor I, II și III. În același timp, acționarii/asociații nu sunt obligați să distribuie tot profitul realizat până la sfârșitul trimestrului III. Dacă, spre exemplu, la septembrie 2018, profitul net realizat este de 9 milioane de lei, acționarii pot decide să distribuie doar jumătate, dacă doresc.

Este recomandabil ca antreprenorii să fie precauți atunci când decid dacă și cât să împartă ca dividende din profit. Dacă firmele se grăbesc să împartă tot profitul, acestea ar putea avea mari probleme dacă în următoarele trimestre apar pierderi.

Astfel, profitul poate fi păstrat integral/parțial pentru investiții în afacere sau pentru a preîntâmpina trimestrele mai dificile din punct de vedere financiar

Deja ai votat!
Articolul precedent
Finanțări nerambursabile cuprinse între 75.000 de euro și trei milioane de euro pentru cercetare/dezvoltare
Articolul următor
Ce contin bonurile fiscale emise cu noile case de marcat

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×