Codul fiscal se modifica iar, in privinta platii CASS pentru persoanele fara venituri

În varianta actuală a Codului fiscal, în vigoare de 1 ianuarie, plata CASS trebuie efectuată trimestrial, până în data de 25 a fiecărei luni din trimestru.

Pe 18 Martie 2015 a fost lansat un nou proiect în dezbatere publică privind modificarea prin Ordonanţă de Urgenţă a Codului fiscal a condițiilor privind modul de declarare și de plată a contribuției de asigurări sociale de sănătate de către persoanele care nu realizează venituri.

Persoanele fizice care nu realizează venituri şi care nu se încadrează în categoriile de persoane exceptate de la plata contribuţiei vor putea opta să plătească CASS lunar sau la data la care au nevoie de servicii medicale.

În cazul în se agege plata lunară, persoanele fizice fără venituri vor fi obligate să plătească CASS în valoare de 5,5% din salariul minim brut pe economie pe o perioadă de cel puțin 12 luni consecutive, începând cu luna în care se depune declarația de înregistrare în evidența persoanelor fizice care nu realizează venituri.

AttoSOFT reaminteşte celor intersaţi că, de la 1 mai, salariul minim pe economie va fi de 1250 de lei, ceea ce înseamnă şi o contribuţie lunară la sănătate mai mare, mai exact de 68,75 lei. În acest caz, CASS pentru şapte luni va fi în cuantum de 481 de lei. 

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

cass, plata cass

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Firmele de apartament si modificarile de primavara la Normele Codului fiscal, privind impozitele pe cladiri
Articolul următor
Masinile inregistrate pe firma, conform noii legislatii

Te-ar mai putea interesa si:

1 comentariu. Leave new

  • vroiau sa ne omoare, de unde sa platesc CASS cand nu am venituri? sa dau in cap la cineva si sa ii fur banii? deabia ma descurc cu ce imi dau parintii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.