Clarificări privind procesul de conectare a caselor de marcat la ANAF

Procesul de conectare a caselor de marcat cu jurnal electronic la sistemul de monitorizare al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) este întârziat din nou. Potrivit președintelui ANAF, deși se dorea conectarea tuturor aparatelor până la 31 martie 2021, termenul va fi, cel mai probabil, 30 iunie 2021.

Conectarea caselor de marcat la sistemul de monitorizare al ANAF este în plină desfășurare în această perioadă. În cazul caselor de marcat achiziționate și puse în funcțiune înainte de 1 februarie 2021, conectarea la serverul Fiscului ar fi trebuit făcută până la finalul lunii martie 2021. În cazul aparatelor achiziționate începând cu 1 februarie 2021, conectarea ar trebui făcută în ziua punerii în funcțiune.

Singura excepție ține de casele de marcat care vor fi folosite în zone neacoperite de rețele de internet, pentru care trebuie transmisă o declarație la ANAF. Pentru aparatele cumpărate începând cu 1 februarie, declarația ar trebui transmisă în cel mult două zile lucrătoare de la data instalării. Prin declarație, contribuabilii informează autoritățile că aparatele n-au cum să fie conectate la sistemul de monitorizare din cauza lipsei unei rețele de internet și că vor funcționa offline.

Deja ai votat!
,
Articolul anterior
Cotele de piață ale serviciilor de streaming în România – 2021
Articolul următor
De ce să folosești programul pentru bugetari de la AttoSoft

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu