Cererile de rambursare de la ANAF, prin SolDecont

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) are o aplicație prin care cei care au depus decontul 300 pot vedea stadiul în care se află cererea lor de rambursare a taxei pe valoarea adăugată (TVA). Cum soluționarea acestor deconturi cu opțiune de rambursare se face în funcție de riscul fiscal, contribuabilii pot folosi aplicația pentru a ști inclusiv dacă urmează o inspecție.

Aplicația (SolDecont) Informaţii privind soluţionarea deconturilor cu sume negative de TVA cu opţiune de rambursare – este pusă la dispoziție de Fisc pe site-ul său oficial.

Prin ea, contribuabilii pot să vadă care e situația deconturilor depuse (formularul 300), folosindu-se de codul de identificare fiscală a contribuabilului, de luna și anul la care se referă decontul, precum și de suma cerută la rambursare – datele ce trebuie introduse pentru ca interogarea să dea rezultat.

Practic, aplicația arată dacă cererea a fost soluționată (comunică inclusiv numărul deciziei de rambursare), programarea plății ori dacă urmează să aibă loc un control al Fiscului (ca urmare a încadrării de risc fiscal), ocazie cu care se va soluționa cererea, potrivit contabililor.

Detalii: https://www.anaf.ro/SolDecont/

Pentru corectitudinea datelor si operatiunilor financiare ale firmei Dvs., specialistii recomanda programele AttoSoft.

1 0
Articolul precedent
Zanco Fly – cel mai mic telefon din lume
Articolul următor
Noul proiect de lege privind deducerea cheltuielilor cu casele de marcat a fost adoptat

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×