Ce se întâmplă din februarie 2021 privitor la conectarea caselor de marcat la ANAF?

Incepând cu data de 1 februarie 2021, companiile care cumpără case de marcat trebuie să le conecteze la sistemul național de monitorizare al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) în ziua în care le instalează, conform legislației în vigoare. Totuși, momentan este suspendată amenda pe care o riscă cei care nu vor respecta termenul de conectare.
Această regulă este detaliată actualmente în Ordinul ANAF 2.668/2020. Practic, începând cu achizițiile făcute de luna viitoare, orice contribuabil, indiferent că este mare, mijlociu sau mic, trebuie să conecteze aparatele în ziua instalării.

Procedura de conectare a caselor de marcat la sistemul ANAF implică, în mare, trecerea aparatelor din regimul de funcționare cu profil 0 la regimul de funcționare cu profil 1. Trecerea de la profilul 0 la profilul 1 presupune folosirea anumitor fișiere electronice, așa cum este descrisă procedura, în mod detaliat, în prima anexă la ordin.

Singura excepție ține de casele de marcat care vor fi folosite în zone neacoperite de rețele de internet, va trebui transmisă o declarație la ANAF in două zile lucrătoare de la data instalării. Prin declarație, contribuabilii informează autoritățile că aparatele n-au cum să fie conectate la sistemul de monitorizare din cauza lipsei unei rețele de internet și că vor funcționa offline.

Din aprilie 2021, se va putea da amendă pentru neconectarea aparatelor în ziua instalării sau pentru netransmiterea în două zile lucrătoare a declarației pentru aparatele care funcționează offline.

Evitați amenzile! Contactați-ne, pentru a nu întâmpina nicio problemă din punct de vedere tehnic, legată de casa dumneavoastră de marcat!

Deja ai votat!
Articolul anterior
Declaratia unica, in 2021 – modificari legislative
Articolul următor
Cum se deduce din impozit o casa de marcat, incepand cu 2021

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu