Ce reprezintă codurile de bare de pe produse

Cu toții facem cumpărături frecvent. Această activitate a devenit un mod de viață pentru toată lumea. Dar, nu multă lume știe ce reprezintă, de fapt, numerele de sub codul de bare.

Ce reprezintă numerele de sub codul de bare? – Cifrele care apar pe produse, afișate sub codul de bare au un rol pe care nu multă lume nu îl cunoaște. Aceste numere așezate în mod aleator acolo sunt puse cu un scop bine definit. Mai exact, atunci când scannerul nu funcţionează în cazul unui produs pe care doreşti să-l cumperi, adică aparatul nu citește codul de bare, atunci numărul de sub acest cod este cel care vine și salvează situația. În spatele lor există un sistem specific.

Codurile EAN, utilizate peste tot în lume sunt o variantă a codurilor UPC, utilizate în Statele Unite și în Canada. În prezent, cele mai multe magazine din întreaga lume acceptă codurile de bare în ambele formate.

Ce reprezintă liniile de pe ambalaje? – Toate produsele primesc un număr unic de identificare. Acesta se tipărește sub forma unui cod ce va putea fi citit de toate dispozitivele electronice de scanare. Cu ajutorul unei imprimante care este conectată la baza de date, unde sunt stocate toate denumirile produselor se realizează tipărirea.

Numerele apărute pe ambalaje ar putea fi tipărite fără codul de bare, dar în această situație există riscul de a se creea o confuzie. De exemplu, scannerul ar putea confunda cifra 3 cu cifra 8. O astfel de greșeală ar putea crea haos la casa de marcat sau în depozit. Folosindu-se codurile de bare, sunt evitate problemele de acest gen.

Deja ai votat!
Articolul anterior
Cum se deduce din impozit o casa de marcat, incepand cu 2021
Articolul următor
Ce nu stii despre conectarea casei de marcat la serverul ANAF

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu