Ce inseamna jurnalul electronic pentru noile case de marcat electronice fiscale

Recent, in anul 2015, a intrat in vigoare Ordonanta de Urgenta nr.91/2014 care modifica OUG 28/1999.

Noua ordonanta defineste o noua metoda de pastrare a tuturor informatiilor emise cu o casa de marcat, si anume jurnalul electronic.

Pana la aceasta ordonanta, exista obligativitatea de a pastra pana la 2 ani jurnalele de vanzari ale caselor de marcat imprimate pe hartie. Pentru un comerciant mic aceasta obligativitate nu era foarte greu de realizat, dar pentru marii comercianti, supermarket-uri si hipermarket-uri arhivarea pe 2 ani de zile a rolelor jurnal reprezenta o sarcina dificila si costisitoare. Arhivarea rolelor de hartie cu jurnalele de vanzari ale caselor de marcat sau imprimantelor fiscale trebuie facuta in conditii de temperatura si umiditate speciale altfel informatia imprimata pe rolele de hartie termica se sterge si exista amenzi foarte mari pentru acest fapt.

Noua metoda de pastrare a informatiei cu toate vanzarile unei case de marcat in jurnalul electronic, in conditiile in care tehnologia actuala permite acest lucru, este o solutie mult mai economica si probabil mai sigura fata de vechea metoda.

Jurnalul Electronic, metoda de pastrare a tuturor informatiilor emise de o casa de marcat in format electronic criptat, deschide calea spre monitorizarea de la distanta a parcului de case de marcat din Romania.

Casele de marcat existente pe piata in acest moment, cele care au obtinut avizele tehnice, conform legislatiei in vigoare, pentru a putea fi vandute in Romania nu poseda jurnalul electronic cum este definit de noua ordonanta OUG 91/2014.

De asemenea, casele de marcat din Romania nu poseda, in acest moment, nici dispozitivele electronice adecvate pentru comunicarea cu un server ANAF, pentru monitorizarea acestora de la distanta.

Pentru a putea beneficia de cele mai bune solutii privind implementarea unei noi case de marcat cu jurnal electronic, va rugam, vizitati site-ul nostru, www.casedemarcat.eu , sau contactati-ne aici.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

ce e jurnalul electronic

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Din Iulie 2017, mai putini programatori vor beneficia de scutirea de impozit pe venit
Articolul următor
AttoSOFT optimizat pentru dispozitivele mobile

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.