Ce autonomie au bateriile laptop-urilor, in realitate

Nu este o noutate faptul că producătorii oferă date nerealiste spre promovare în cazul unor produse noi, iar ca exemple am putea da industria auto pentru consumul de carburant sau cea a telefonelor inteligente pentru autonomie. Tot la capitolul autonomie exagerează şi producătorii de laptopuri, iar pentru a dovedi acest lucru, organizaţia de protecţie a consumatorilor Which? a testat 67 modele de la 7 mărci foarte cunoscute.

Testul a constat în navigarea pe internet prin intermediul Wi-Fi până când bateria s-a terminat, iar pentru siguranţă testul a fost repetat de 3 ori pentru fiecare laptop în parte. Au mai existat şi alte teste pentru probă, însă cele prezentate anterior au fost cele mai relevante.

6 din 7 producători mint utilizatorii atunci când promovează autonomia unui laptop, în unele situaţii ajungându-se la rezultate chiar şi cu 50% mai mici decât cele oficiale.

De menţionat că producătorii au alţi algoritmi de testare şi că rezultatele pot diferi destul de mult. Cu toate acestea pare a fi destul de clar că majoritatea producătorilor exagerează cifrele, singura excepţie fiind Apple care pare a livra ceea ce promite.

0 0
Articolul precedent
Servicii de la distanta, oferite de ANAF
Articolul următor
Primul smartphone din lume cu patru camere foto

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu