In cat timp se pot debloca conturile bancare, poprite de catre ANAF, incepand din 2017?

Precum am adus la cunostinta celor interesati si intr-un articlol anterior, un proiect legislativ propus de Ministerul Finantelor pentru modificarea Codului de procedura fiscala va schimba multe reglementari care tin de modul in care ANAF gestioneaza in prezent blocarea conturilor persoanelor fizice si juridice.

In esenta ANAF propune dezvoltarea metodelor de blocare/deblocare a conturilor bancare in timp real, prin intermediul schimbului de informatii si documente in mediu electronic, intre administratia fiscala si institutiile de credit la care acesti contribuabili au deschise conturi bancare.

Cel mai important efect pozitiv consta in inlaturarea deficientelor legate de intarzierea ridicarii masurii popririi conturilor bancare in cazul stingerii obligatiilor fiscale, intarzieri care, de cele mai multe ori, afecteaza activitatea contribuabililor.

Nu s-ar mai bloca toate conturile contribuabililor, ci doar suma necesara acoperirii creantei executate, evitandu-se astfel in totalitate situatiile de restituire ulterioara a sumelor executate in plus. Bancile ar vira astfel catre institutie doar suma respectiva. Mai mult, deblocarea conturilor ar urma astfel sa se faca la doar 2 ore dupa ce a fost confirmata plata creantei.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

deblocare conturi anaf, lege proprire banca

Distribuie acest articol

Articolul anterior
S-a reglementat procedura de inregistrare fiscala din oficiu – Octombrie 2016
Articolul următor
Facilitati pentru IMM-uri la achiziţiile publice, pana in 2030

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.