Casele de marcat versus imprimantele fiscale

Ce este o casă de marcat – Casa de marcat reprezintă un dispozitiv electronic de gestiune a tranzacțiilor pe care orice societate comercială are obligativitatea de a o folosi. Potrivit celor mai recente modificări legislative, este necesar ca operatorii economici să utilizezi case de marcat cu jurnal electronic, care prezintă câteva caracteristici speciale comparativ cu modelele convenționale.

Ce sunt imprimantele fiscale – Imprimantele fiscale sunt utilizate, adesea, ca echipamente periferice pentru aplicațiile POS (Point-of-Sale), configurate cu un calculator, un afișaj pentru client și, în funcție de model, cu sertar pentru bani. La fel ca și casele de marcat, imprimantele fiscale emit bonuri fiscale și au capacitatea de a efectua aceleași operațiuni precum acestea.

Casa de marcat vs. imprimanta fiscală – Deși ambele tipuri de echipamente fiscale sunt utile într-o afacere, sunt și cazuri în care una dintre cele două investiții nu s-ar justifica. Așadar, în funcție de specificul business-ului, poți alege dintre case de marcat și imprimante fiscale. Pentru a face cea mai bună alegere, este important să știm care sunt diferențele dintre acestea. Prin urmare:

• Casele de marcat pot fi omologate independent ori conectate și controlate prin intermediul unor software-uri speciale; imprimantele fiscale funcționeaza doar pe baza unor aplicații avizate.
• Imprimantele fiscale pot să integreze funcții superioare comparativ cu casele de marcat. Astfel, cu ajutorul unei imprimante se pot înregistra denumiri mai lungi de produse și un număr mai mare de cote TVA. De asemenea, un echipament de acest gen permite emiterea unor bonuri mai late, tipărirea texte mai bogate pe bonurile fiscale și optarea pentru diverse modalități de plată, precum și mai multe variante de discount.
• Imprimantele fiscale nu au tastatură sau dispaly pentru operator și nici nu necesită foarte multe echipamente suplimentare; în schimb, casele de marcat au nevoie de diverse accesorii. Poți găsi role de hârtie termică pentru casa de marcat aici.
• În ceea ce privește actualizarea software-urilor folosite, cele pentru casele de marcat nu necesită avizarea Ministerului Finanțelor.
• Spre deosebire de casele de marcat, imprimantele fiscale sunt configurate special astfel încât să emită avertizări la epuizarea rolelor de hârtie. În plus, ele pot integra un sistem ”auto-cutter” pentru tăierea bonurilor fiscale.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

case marcat, imprimate marcat

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Ce acoperă garanția unei case de marcat cu jurnal electronic
Articolul următor
The Wall și The Window la CES 2019

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.