Casele de marcat in 2018 – conectarea la serverele ANAF-ului

Ministerul de finante aduce o serie de precizari privind legarea caselor de marcat la serverele anaf si identificarea firmelor care inregistreaza facturi false. Incepand din 2016, anaf desfasoara o operatiune ampla de identificare a companiilor care inregistreaza facturi false si sfatuieste firmele care mai au astfel de facturi in contabilitate, sa le scoata singuri.

Anaf sustine ca are capacitati de analiza informatica mult mai mari decat acum cativa an, existand in acest moment o operatiune ampla de indentificare a companiilor care inregistreaza facturi false.

Casele de marcat vor fi legate la severele ANAF in prima jumatate din 2018. Ministerul finantelor este in grafic cu normele de aplicare pentru legislatia privind legarea caselor de marcat la serverele anaf. Acestea fiind aplicate partial in prima jumatate a lui 2018 si, final, pana la sfârsitul anului 2018.

Ministerul precizeaza ca in ultima perioada a existat tentatia de a complica sistemul astfel incât sa fie prea dificil si, din aceasta cauza, neaplicabil. Casele de marcat rezolva declararea tva-ului in retail. Cea mai mare parte din frauda cu tva nu vine din retail ci de mai sus. Din relatia dintre companii.

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
Domiciliul fiscal – Precizări din partea ANAF
Articolul următor
Noile termene privind implementarea caselor de marcat cu jurnal electronic

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×