IOS 11 este disponibil din Iulie 2017, iar Apple a oferit detaliile complete pentru noul său sistem de operare pentru iPhone și iPad.

Iată şi caracteristicile acestuia:

– ARKit – realitate augmentată pe iPhone și iPad, prin aducerea unui kit pentru dezvoltatori de aplicații. Sunt milioane de iPhone-uri și iPad-uri ce pot deveni o piață potențială pe segmentul AR. Observați că Apple nu se aruncă cu capul înainte în realitatea virtuală, în dispozitivele VR și preferă să testeze AR-ul.

– Apple Pay și posibilitatea de a trimite bani prin intermediul mesageriei. Nu știu dacă are rost să dau mai multe detalii, nu cred că o astfel de funcție va fi integrată în țara noastră. La noi se mișcă totul mai greu și asta pentru că majoritatea preferă să lucreze în continuare cu cash și nu cu cardul, ce să mai zicem de soluții de plată direct integrate în smartphone.

– Live Photos – sunt câteva funcții adăugate: Bounce clip de câteva secunde în loop – similar cu ceea ce oferă Boomerang de la Instagram, Expunere Lungă – nu mai este nevoie de prea multe detalii spre a înțelege ceea ce aduce la pachet:

– Filtre noi pentru camera foto – precum Instagram și filtrele sale;

– App Store cu design regândit – magazinul de aplicații primește o înfățișare nouă, secțiune cu recomandări din partea experților, tab dedicat pentru jocuri etc;

– Mesaje ce îți oferă posibilitatea să share-uiești conținut diversificat, de la jocuri și până la stickere, emoji etc. Cred că este din ce în ce mai greu pentru Apple să-și facă utilizatori de iOS să mizeze pe Mesaje și nu pe WhatsApp, alte suite de mesagerie dedicate. De aici și noile funcții din mesageria preinstalată.

– Siri îmbunătățit – fără suport pentru limba română, util pentru cei ce cunosc engleză. Primește un boost de performanță pe partea de inteligență artificială și machine learning, asistentul vocal devine mai expresiv, cu o voce mai naturală. Este capabil să traducă din engleză în chineză, spaniolă, franceză, germană și italiană. Învață din obiceiurile utilizatorului și încearcă să anticipeze, să ofere sugestii ( îmi amintește puțin de Google Now). Secțiunea News by Siri se dorește a fi mai relevantă, când tastezi ți se oferă sugestii ( filme, locuri, timp de sosire spre o destinație etc), în Safari ai parte de căutări sugerate pe baza a ceea ce citești etc.

– Apple Music cu profil dedicat, poți vedea ce ascultă prietenii, să le vezi playlist-urile etc;

– Control Center ce oferă posibilitatea de customizare – nu-mi pot reține un mic zâmbet, aici sunt lucruri antice din Android, dar împachetate să pară o noutate din partea iOS. Ecranul de blocare / deblocare primește notificări combinate ( notificările pierdute, dar și detalii din Calendar pentru evenimentele viitoare etc);

– Hărți actualizate – hărți la interior (aeroporturi, mall-uri etc), te informează pe ce linie ar trebui să fii spre a face la stânga sau dreapta.

– Preluarea de setări în mod automat – trebuie doar să ai noul iPhone sau iPad lângă un alt dispozitiv cu iOS sau Mac OS, iar setările personale, preferințele și parolele stocate în iCloud sunt preluate în mod automat.

– Multitasking îmbunătățit, fișiere ușor de accesat cu integrare Dropbox și Box, funcția Drag and Drop pentru iPad, stylus-ul Apple pentru iPad Pro primește funcții noi: Instant Notes, Instant Markup, Inline Drawing, Scan and Sign.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

control center, ios 11 apple pay, ios multitasking, live photos

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Nokia 3310, 3, 5, si 6 s-a lansat in Romania
Articolul următor
Cum iti poti verifica partenerii de afaceri online

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.