Cadourile si tichetele de masa pentru angajati nu se mai impoziteaza din 2016

Regimul fiscal al cadourilor şi tichetelor de Paste s-a modificat semnificativ de la 1 Ianuarie 2016, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod fiscal, astfel încât noile prevederi sunt în avantajul firmelor care doresc să îşi stimuleze angajaţii cu cadouri, tichete cadou sau alte astfel de beneficii. 

Din 2016, cadourile, inclusiv tichetele cadou oferite de angajatori salariaţilor, cât şi cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie,Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte nu depăşeşte 150 lei.

Prin urmare, atât timp cât sunt acordate cu ocazia situaţiilor amintite anterior, tichetele cadounu mai sunt considerate venituri salariale şi nu mai sunt impozitate cu 16%. În plus, acestea nu intră în baza de calcul a contribuţiilor sociale dacă sunt prevăzute prin contractul de muncă şi sunt oferite cu ocazia evenimentelor specificate.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

cadouri angajati, impozitare tichete masa

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Programul de lucru al retailerilor din Galati, de Sarbatorile Pascale – 2016
Articolul următor
Noul Cod fiscal 2016 – Norme metodologice si legislatie actualizata – Aprilie 2016 – ANAF

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.