Sistemul obligatoriu e-Factura este acum integrat în DataLight ERP!

UPDATE 30 Iunie 2022: AJFP Dâmbovița lansează un scurt ghid informativ privind intrarea în vigoare a sistemului e-Factura începând de mâine 1 Iulie 2022 pentru contribuabilii care tranzacționează produse cu risc fiscal ridicat în relație B2B și pentru contribuabilii în relație B2G.


UPDATE 17 Mai 2022: A fost publicată în Monitorul Oficial Legea 139/2022 privind aprobarea sistemului național de facturare electronică (e-Factura). Astfel termenul limită de 1 Iulie 2022 este confirmat pentru operatorii economici cu relații Business-To-Government (achiziții publice) și respectiv furnizorii de produse cu risc fiscal ridicat. Pentru mai multe detalii, consultați articolul de mai jos!


Programul pilot al sistemului obligatoriu de facturare electronică, lansat de Ministerul Finanțelor și ANAF, a intrat oficial în vigoare pentru întreprinderile de tip Business-To-Government (achiziții publice). Aflat în lucru încă din Martie 2020, acest sistem reprezintă primul pas înspre reducerea evaziunii fiscale în România prin monitorizarea digitală a tuturor proceselor fiscale.

Acest program pilot va pune bazele dezvoltării unui sistem generalizat obligatoriu pentru toți operatorii economici B2B în următorii ani (deja obligatoriu pentru furnizorii de produse cu risc fiscal ridicat începând cu 1 Iulie 2022, conform OUG130/2021).

Însă clienții AttoSoft vor avea deja acces la modulul e-Facturare începând cu luna Martie 2022, integrat în suita completă DataLight ERP.

Ce implică noul sistem e-Factura?

Tutorial video ANAF al fazei 1 – B2G (8m48s)

  • Firma emitentă (deja înscrisă în Spațiul Privat Virtual pe baza unui certificat digital calificat) trebuie să aplice pentru acces la registrul e-Factura de la ANAF.
  • Se transmite factura, cu toate cele 14 tipuri de elemente cerute structurate în format standardizat XML, pentru validare.
  • După validarea datelor, factura este transmisă beneficiarului împreună cu semnătura de aprobare ANAF.
sau mult mai simplu:

Activezi modulul e-Facturare din DataLight ERP – la intrarea oricărei facturi, acesta o preia și o formatează conform cerințelor, iar apoi transmite fișierul XML direct pe platforma ANAF conectată la program. Simplu, eficient și corect.

  • Economisești timp în procesarea facturilor
  • Ai acces la nomenclatorul oficial de coduri NC8 pe 2022, integrat direct în modul (preview)
  • Reduci consumul de hârtie al companiei cu până la 40%
  • Elimină situațiile neplăcute de pierdere/deteriorare a facturilor mai vechi
  • Reduci riscul de investigații asupra potențialelor nereguli fiscale
  • Ai o bază de date completă, unde poți găsi și organiza rapid toate facturile

Află mai multe despre noul modul e-Facturare și cum se potrivește suita DataLight ERP afacerii tale!

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Companiile care și-au luat case de marcat pentru a le conecta în 2021 la ANAF încă pot să-și scadă cheltuielile din impozite
Articolul următor
Ghid complet generare automată bilanț 2021!

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.