Automatele comerciale fara case de marcat

Automatele comerciale deținute de companii vor trebui să fie dotate cu case de marcat până la 31 decembrie 2021, după ce Guvernul a stabilit o a doua prelungire cu un an a termenului inițial.

Guvernul trebuia să stabilească, până la mijlocul lunii septembrie 2019, configurația și caracteristicile tehnice și funcționale ale aparatelor de marcat speciale. Însă acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum, deși ele au apărut în dezbatere în martie 2020.

Practic, abia după ce apar acele informații de la Guvern în Monitorul Oficial vor putea distribuitorii să ceară avizarea tehnică a modelelor speciale de aparate de marcat la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică. După avizare, va urma punerea pe piață și abia apoi firmele vor putea să le cumpere și să-și doteze automatele comerciale.

Așadar, în lipsa acelor specificații tehnice, companiile care dețin automate comerciale sunt blocate. Nu s-a putut cere avizarea pentru modele noi de case de marcat, astfel încât să fie puse la vânzare, iar firmele n-au avut ce cumpăra pentru a respecta termenul-limită din 31 decembrie 2020. Dacă nu s-ar fi amânat iar acest termen, companiile ar fi riscat să fie amendate.

Deja ai votat!
Articolul anterior
Noutăți fiscale în 2021 – Regimul caselor de marcat
Articolul următor
Un sistem de operare inca folosit in ziua de azi: Windows XP

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu