Arhivarea facturilor in contabilitate – Solutii integrate – AttoSOFT

Probabil ca una din activitatile cele mai mari consumatoare de timp in contabilitate este arhivarea. Cum arhivam in contabilitate facturile emise si cele primite?

Cei mai multi specialisti recomanda intocmirea a doua dosare separate:

– dosarul de achizitii in care se arhiveaza facturile de cumparari in ordine cronologica; in functie de perioada fiscala (luna sau trimestrul) se listeaza/intocmeste jurnalul de cumparari care se arhiveaza deasupra facturilor de cumparare. Apoi se aseaza facturile lunilor urmatoare, samd. Este bine sa mai fie bifat inca o data jurnalul de cumparari cu facturile existente fizic si sa fie pastrata in dosar ordinea in care apar in jurnal.
– dosarul de vanzari se arhiveaza in mod similar, facturile se listeaza in ordinea emiterii, iar la final de perioada se listeaza jurnalul de vanzari.

Fiind vorba de facturi (documente care au anumite elemente obligatorii care trebuie respectate) este bine ca la inregistarea lor in contabilitate sa verificam respectarea acestor elemente. In mod special trebuie sa acordam atentie atributului fiscal al furnizorului/beneficiarului (daca este sau nu cu RO) si daca observam erori la intocmire sa solicitam refacerea lor.

AttoSOFT, cu o experienta de peste 20 de ani in solutii de automatizare a proceselor de afaceri, pune la dispozitia partenerilor sai sisteme complete de gestiune si facturare, intergrate in cel mai performant dispozitiv de Business Intelligence. Nu ezitati sa contactati departamentul de suport din cadrul companiei noastre.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

contabilitate facturi, soft arhivare

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Vanzarea afacerii este scutita de plata TVA – Codul fiscal 2016
Articolul următor
Noua procedura de rambursare a TVA – Norme ANAF 2016

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.