Apeluri telefonice de calitate, prin VoLTE – voice over LTE – Long Term Evolution

Daca aveti un telefon mai performant si conectivitate 4G, probabil ca vedeti si iconita VoLTE in partea de sus a ecranului (depinde si de operatorul de telefonie mobila sau de telefon)!

Ce inseamna VoLTE?

VoLTE este un standard pentru comunicațiile wireless de mare viteza pentru telefoanele mobile si terminalele de date. Se bazeaza pe reteaua IP Multimedia Subsystem (IMS), cu profiluri specifice pentru planurile de control și media ale serviciului de voce pe LTE definite de GSMA (asociatie care reprezinta interesele operatorilor de rețele mobile din întreaga lume)

• In data de 14 septembrie 2015, cei de la Orange Romania au introdus serviciul VoLTE pentru terminalele Samsung compatibile.
• In septembrie 2017, cei de la DigiMobil au lansat serviciul de apel 4G, prin tehnologia VoLTE, pentru toate abonamentele lor.
• VoLTE exista si in retelele Vodafone sau Telekom Romania.
• Poti face download si streaming la viteze 4G in timpul convorbirilor telefonice.

VoLTE poate utiliza mai multa lațime de banda pentru a face apelurile telefonice de o calitate superioara. Atunci cand sunteti intr-un apel cu altcineva care utilizeaza tehnologia VoLTE, veti observa diferența de calitate a apelurilor, sunetul este mai clar si mai natural. Un alt avantaj, ar fi dat de apelurile telefonice care se conecteaza mai repede.

Exista totusi un amanunt important. Pentru a efectua un apel vocal HD, trebuie sa utilizati un telefon care suporta VoLTE, intr-o zona cu servicii 4G, iar persoana de la celalalt capat al firului trebuie sa îndeplineasca aceleași cerințe.

1 0
, , , , ,
Articolul precedent
3 Octombrie 2019 – Adunarea Generala a Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de case de marcat din Romania
Articolul următor
Tehnologii de încărcare rapidă de la Oppo

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu