ANAF implementează Desk Audit pentru controlul firmelor

ANAF pregătește un nou instrument pentru controlul și conformarea firmelor, DeskAudit, care presupune verificarea de la distanță, de către Antifraudă sau Inspecția Fiscală, a situației firmelor.

Ce înseamnă Desk Audit? Control de la distanță, verificare documentară, în baza căreia ANAF emite o decizie de impunere sub rezerva verificării ulterioare, având în vedere că vizează doar o bucată.

Neregulile găsite vor fi soluționate punctual, scopul fiind de a identifica și soluționa rapid abaterile și de a evita, astfel, ca eventuale greșeli să conducă la acumularea în timp a unor sume de plată, cu dobânzi și penalități. Scopul măsurii este de prevenire, de rezolvare punctuală a problemelor atunci când apar.

Codul de procedură fiscală prevede că pentru stabilirea corectă a situației fiscale contribuabilului/plătitorului, organul fiscal poate proceda la o verificare documentară. Verificarea documentară constă în efectuarea unei analize de coerență a situației fiscale a contribuabilului/plătitorului, pe baza documentelor existente la dosarul fiscal al contribuabilului/plătitorului, precum și pe baza oricăror informații și documente transmise de terți sau deținute de organul fiscal, care au relevanță pentru determinarea situației fiscale.

Deja ai votat!
, ,
Articolul anterior
Apple Pay va permite plăți prin coduri QR, o metodă mai sigură de plată în pandemie
Articolul următor
Distribuția ca modalitate de creștere a afacerii dumneavoastră

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu