Amenzi pentru incalcarea obligatiilor privind casele de marcat

Amenzi de peste 4 milioane de lei pentru încălcarea obligațiilor legale privind casele de marcat, se arata intr-un comunicat emis de Directia Generala Antifrauda Fiscala.

„Inspectorii antifraudă fiscală au verificat în perioada 15 martie – 11 aprilie 2019 modul în care 3.339 de firme din toată țară au respectat prevederile legale referitoare la dotarea şi utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic. Au fost identificate abateri și aplicate 450 de avertismente. De asemenea au fost dispuse și sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4,12 milioane de lei (amenzi şi confiscări). Valoarea totală a celor 686 amenzi dispuse este de 3,79 milioane lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite şi bunuri au totalizat 322.037 lei.

Totodată, inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activității comerciale în 15 locații, astfel: în 12 pentru încălcarea prevederile legale privind utilizarea caselor de marcat, iar în trei locații pentru comercializarea de produse accizabile fără timbru fiscal.

87% din avertismente au fost aplicate contribuabililor, care la data controlului nu achiziționaseră noile case de marcat cu jurnal electronic. Este important de știut că după dispunerea planurilor de remediere nu se vor mai aplica avertismente și urmează sancțiuni importante: amendă de până la 10.000 lei, confiscarea tuturor încasărilor, chiar dacă au fost înregistrate în case de marcat vechi fără jurnal electronic și suspendarea activității comerciale a punctului de lucru până la dotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic.”

In acelasi comunicat se anunta continuarea catiunilor de monitorizare si control pe tema respectarui obligatiilor legale privind dotarea cu noile case de marcat.

1 0
,
Articolul precedent
Odiseea aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic – 9 Mai 2019
Articolul următor
Cel mai rapid supercomputer din lume

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu