Amenzi pe loc pentru cei fara case de marcat – noi reglementari legislative

In prezent, nerespectarea obligatiei se afla sub Legea prevenirii, astfel ca inspectorii Antifrauda, atunci cand ajung in control la o firma care nu respecta obligatia de a avea noua casa de marcat, nu aplica direct amenda.

Conform unui proiect legislativ apărut în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, nedotarea cu noile modele de case de marcat nu mai intra sub influența legii prevenirii.

Daca acest proiect va fi aprobat, utilizatorii care nu s-au dotat cu noile modele vor primi direct amenda de la 8.000 la 10.000 lei precum si suspendarea activităţii operatorului economic în punctul de lucru, de la o lună la 3 luni, în funcţie de gravitatea faptelor.

Ministerul mentioneaza ca masura este necesara deoarece operatorii economici care incalca obligatia de dotare cu noile dispozitive nu au motive obiective pentru neconformare, in conditiile in care au fost emise autorizatii de distributie pentru aparatele de marcat care acopera toate tipurile de activitati economice, iar distribuitorii autorizati au stocuri de aparate de marcat noi.

MFP subliniaza ca toate firmele care comercializeaza produse sau presteaza servicii direct catre populatie au obligatia de a fiscaliza toate incasarile prin intermediul casei de marcat electronice fiscale si de a se dota cu noile aparate de marcat prevazute de cadrul normativ.

Specialiștii AttoSoft va ajuta sa întrați în legalitate pentru o vara fără amenzi. Consultați magazinul nostru cu case de marcat, echipamente fiscale și soluții software complete pentru afacerea dumneavoastră. Detalii pe www.casedemarcat.eu și www.shop.attosoft.ro

Deja ai votat!
Articolul precedent
Cum se scot din evidenta chitantele neutilizate
Articolul următor
Despre avantajele porturilor USB type C

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×