Amenzi de zeci de mii de lei pentru lipsa caselor de marcat cu jurnal electronic

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) propune, printr-un proiect de act normativ, eliminarea contravenției referitoare la nerespectarea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevăzute de lege şi amendarea acestora din prima, fără niciun avertisment. MFP spune că măsura este necesară deoarece operatorii economici care încalcă obligația de dotare cu noile dispozitive nu au motive obiective pentru neconformare, în condițiile în care au fost emise autorizații de distribuție pentru aparatele de marcat care acoperă toate tipurile de activități economice, iar distribuitorii autorizați au stocuri de aparate de marcat noi. De asemenea, o mare parte dintre operatorii economici au achiziționat și instalat aparate de marcat cu jurnal electronic, iar perpetuarea acestei situații ar duce la discriminarea operatorilor economici corecți, spune ministerul.

Dacă proiectul propus de MFP va trece, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF vor dispune de la prima abatere amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei, suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, precum și confiscarea sumelor nejustificate.

„Subliniem faptul că toate firmele care comercializează produse sau prestează servicii direct către populație au obligația de a fiscaliza toate încasările prin intermediul casei de marcat electronice fiscale și de a se dota cu noile aparate de marcat prevăzute de cadrul normativ”, se mai arată în proiectul de act normativ al Ministerului Finanţelor Publice.

Specialiștii companiei AttoSoft sunt pregătiți în a vă oferii cele mai bune soluții software pentru afacerea dvs. Contactați-ne acum, vizitând magazinul nostru de case de marcat, pe www.casesemarcat.eu

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

comercializare case marcat, mfp

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Atentionare privind casele de marcat, de la ANAF, prin Spatiul Privat Virtual
Articolul următor
Yahoo-ul a cazut pentru ceva timp

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.