AMEF – Stadiul cererilor de conectare la serverul ANAF, a firmelor din Romania

In ultimul timp, s-au făcut peste 100.000 de cereri de profiluri de trecere a caselor de marcat la funcționarea online și au fost conectate efectiv în jur de 25.000 de aparate. Asta după ce în primele două săptămâni fuseseră conectate numai în jur de 1.500 de aparate.

Diferența mare între numărul de cereri pentru profiluri și numărul de aparate conectate este explicată prin faptul că fiecare tehnician poate cere profiluri pentru mai multe aparate, scriu cei de la patronat. Însă durează ceva până când un tehnician face efectiv și conectarea caselor de marcat pentru care a cerut profiluri.

Dintre cele 25.000 de aparate conectate până acum, reprezentanții patronatului spun că 16.000 sunt numai ale marilor contribuabili. Din moment ce există aproximativ 50.000 de case de marcat în funcțiune la marii contribuabili, asta înseamnă că până acum s-au conectat aproape o treime (32%) dintre aparate, deși deja suntem la jumătatea perioadei de conectare. Firmele mari mai au la dispoziție încă o lună și jumătate, adică până la 30 iunie 2021.

Contribuabilii mici și mijlocii mai au timp până la 30 noiembrie 2021 ca să-și conecteze aparatele la sistemul ANAF.

În cazul aparatelor care nu pot fi conectate la internet, se transmite la Fisc o declarație în acest sens până la 30 iunie 2021 (contribuabili mari), respectiv 30 noiembrie 2021 (contribuabili mijlocii și mici).

Începând cu aparatele achiziționate din decembrie 2021, conectarea se face la data instalării lor. Totodată, începând cu decembrie 2021, în cazul aparatelor care nu pot fi conectate la internet, se transmite la Fisc o declarație în două zile lucrătoare de la data instalării.

Deja ai votat!
Articolul anterior
Noutati privind conectarea caselor de marcat la sistemul informatic la MF-ANAF
Articolul următor
SAF-T va fi obligatoriu pentru marii contribuabili începând cu luna ianuarie 2022

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu