Alerta! Din Iulie 2017 se introduce plata periodica pentru domeniile .ro

RoTLD  a anunțat în decembrie 2016 că, începând cu data de 1 iulie 2017, se va introduce un tarif de întregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile “.ro”

Modificarea vizează toate numele de domeni, atât cele mai vechi de cinci ani, cât și cele pentru care termenul se va împlini mai târziu. În acest sens, RoTLD a precizat care sunt datele la care persoanele interesate să își păstreze numele vor trebui să plătească taxa anunțată:

– cei care au nume de domenii înregistrate înainte de data de 1 iulie 2012 trebuie să plătească taxa anuală de mentenanță între 1 iulie și 1 octombrie 2017;

– cei care au nume de domenii înregistrate în intervalul 1 iulie 2012 – 1 iulie 2017 trebuie să plătească taxa anuală la momentul la care se vor împlini cinci ani de la înregistrare;

– cei care își vor înregistra nume de domenii ulterior datei de 1 iulie 2017 vor plăti taxa anuală după cinci ani, calculați de la momentul înregistrării.

Notă: Persoanele vizate de aceste modificări vor primi pe mail o notificare cu privire la plata tarifului. În acest sens, RoTLD antenționează utilizatorii să își actualizeze datele de contact.

In prezent, există un tarif unic, în valoare de 61 de dolari, plătiți în lei, care se achită la început, la momentul înregistrării. Acesta asigură utilizarea pe termen nelimitat a numelui ales. Dacă o altă persoană dorește să folosească același nume „.ro” este imposibil să îl mai înregistreze.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care RoTLD a introdus această modificare, deoarece „va duce la deblocarea numelor de domenii «.ro», care au fost înregistrate începând cu anul 1993 și care în prezent nu mai sunt folosite, fie că firmele ce le-au solicitat au dispărut, fie că persoana care le-a solicitat nu mai are nevoie de acele nume în prezent”.

Deja ai votat!
, ,
Articolul anterior
Din 2017 se aplica noua legislatie privind scutirea de impozit pe venit pentru programatori
Articolul următor
Curs gratuit de PrestaShop in Galati, pe 11 Februarie 2017

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu