Accesul egal la internet pentru toti utilizatorii din UE, incepand cu 2017

Incepand cu 15 iunie 2017, toti cei care vor calatori in cele 28 de state membre UE se vor bucura de aceleasi tarife de telefonie mobila ca acasa, fara niciun alt cost suplimentar. Spre exemplu, minutele si SMS-urile incluse in ofertele operatorilor de telefonie din tara, precum si traficul de internet, vor putea fi folosite fara restrictii, fiind practic similare utilizarii lor pe teritoriul Romaniei.

Totusi, vor exista unele limitari, iar Comisia Europeana este institutia delegata sa previna utilizarea abuziva a serviciilor de telefonie prin impunerea unor reguli. Astfel, un consumator nu isi va putea achizitiona o cartela SIM dintr-o tara membra UE cu preturi mai scazute, pe care sa o foloseasca apoi in propria tara. In aceeasi masura, un consumator plecat aproape permanent in strainatate nu se va putea folosi “la infinit” de facilitatile oferite de un abonament incheiat acasa.

Aceste practici sunt considerate incorecte de catre Comisia Europeana, cea care urmeaza sa stabileasca limitele ce vor fi impuse, dar si taxele percepute in momentul depasirii acestora.

În privinţa neutralităţii Internetului, UE intenţionează să impună operatorilor să trateze întreg traficul pe Internet în mod egal, iar blocarea va fi permisă doar din motive clare, cum ar fi atacurile cibernetice.

Executivul de la Bruxelles a dorit eliminarea tarifelor de roaming incepand cu anul 2016, dar a trebuit sa renunte la aceasta initiativa in urma nemultumirilor venite din partea companiilor de telecomunicatii.

0 0
, ,
Articolul precedent
Tarife mai mici la roaming din 2016 pe teritoriul UE
Articolul următor
Se reduce TVA-ul la apa potabila, din Ianuarie 2016

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×