A aparut noua versiune a declaratiei de TVA 394

AttoSOFT vă informează că ANAF a demarat testarea noului format al declarației de TVA 394, aprobat de Fisc la începutul anului, firmele urmând să depună acest tip de formular, în mod oficial, începând de la 1 August, pentru luna Iulie 2016. Agenția Națională de Administrare Fiscală a luat această decizie pentru a identifica și rezolva eventualele probleme ce pot apărea în raportare.

Există două tipuri de aplicații care pot fi folosite începând de astăzi, iar contribuabilii pot să descarce versiunile de test ale declarației 394.

Astfel, Softul J – program Java este potrivit pentru contribuabili care utilizează programe informatice de contabilitate, care generează rapoarte în format .XML, în timp ce a doua aplicație care poate fi folosită în vederea testării noului formular 394, Soft A – fișier PDF editabil, poate fi folosită de contribuabilii cu o activitate economică medie, care generează lunar un număr restrâns de înregistrări.

Din punct de vedere tehnic, sunt in lucru proiecte noi pentru actualizarea declaraţiilor. Deoarece completarea noilor versiuni de formulare implica intervenţii în sistemele informatice folosite de către contribuabili facem publice pregatirile specificaţiilor tehnice necesare dezvoltatorilor de aplicaţii informatice.

Se lucrează simultan la modificarea fluxurilor informaţionale şi la adaptarea sistemelor informatice existente. Noile versiuni de formulare vor putea fi completate in format electronic şi se prezinta sub forma unui fişier PDF cu fisier XML atasat, conform specificaţiilor tehnice corespunzătoare.

Se preconizează ca:

– Depunerea declaratiei semnata prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, sa se poata face prin portalul e-România şi portalul e-guvernare.
– Depunerea la organul fiscal competent sa se faca în format electronic, pe suport electronic, însoţit de o anexă în format hârtie (de regulă o pagină), semnat şi ştampilat, conform legii.
– Depunerea să se facă conform termenelor stabilite pentru fiecare declaraţie.

Crearea corecta a fisierului .xml presupune intelegerea semnificatiilor informatiilor ce compun declaratia. Urmează ca specificaţiile tehnice să fie definitivate odată cu finalizarea cadrului legislativ.

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
Youth Speak Forum AIESEC – AttoSOFT 2016
Articolul următor
Precizari din partea MFP privind comunicarea directa actelor administrative

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×