40% din agenții economici nu au case de marcat cu jurnal electronic

La nivel naţional ar fi nevoie de circa 800.000 de case de marcat cu jurnal electronic, însă, în sistemul informativ al ANAF, sunt înregistrate aproximativ 507.000 de case de marcat digitale, alte circa 30.000 au fost cumpărate și așteaptă instalarea. Încă 60.000 ar fi disponibile în stocurile distribuitorilor.

AttoSoft vă stă la dispoziție prin magazinul propriu, www.casedemarcat.eu , cu o gamă variată de modele de case de marcat, care se pot livra oriunde în România.

Aproximativ 40% din agenții economici nu și-au dotat firmele cu astfel de case de marcat, speculând faptul că Fiscul nu le poate face încă nimic. Obligația de dotare cu noile case de marcat a intrat în vigoare la 1 iunie 2018 pentru contribuabilii mari și mijlocii și de la 1 august 2018 pentru cei mici, dar, după ce autoritățile au constatat că foarte aproape de 1 iunie 2018 nu era niciun vânzător autorizat de astfel de echipamente, au amânat în primă fază cu trei luni amenzile, apoi au introdus nerespectarea acestei obligații sub Legea prevenirii, situație în care se află și în prezent. Din acest motiv, la mijlocul lunii ianuarie, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere un proiect de hotărâre de guvern care elimină această contravenție de sub incidența Legii prevenirii.

Acum, firma găsită în neregulă nu este sancţionată direct pentru lipsa noului tip de casă de marcat, ci primește un plan de conformare, urmând să fie amendată ulterior, dacă nu respecta planul respectiv. Din acest motiv, numărul sancțiunilor aplicate până acum este redus. Modificarea Legii prevenirii dorită de actualul guvern va intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, moment din care vor putea curge și amenzile care sunt cuprinse între 8.000 și 10.000 de lei.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

case de marcat inteligente, sistem informatic

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Fondatorul Android își închide compania
Articolul următor
În Cluj, un robot, în loc de casă de marcat, la o cantină

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.